Filtre
Lukke

Hva er de forskjellige typene redningsvester? Hvordan velge riktig PFD

Hva er de ulike typene redningsvester?

Når du er på vannet, er sikkerhet avgjørende. Men hvordan finner du ut hvilken redningsvest som er riktig for deg? Og er det forskjell på en PFD og en redningsvest? Les videre for å lære mer. 

Hva er forskjellen mellom en PFD og en redningsvest?

Personlige flyteanordninger (PFDs) gir oppdrift for å hjelpe deg med å holde deg flytende mens du er i vannet. En redningsvest eller redningsvest er en slags PFD. Når du skal ut på vannet, kan du velge mellom fem typer PFD-er, hvorav noen er godkjent av US Coast Guard. Hver har et unikt formål:

Type I: Offshore redningsvester

En offshore redningsvest gir den høyeste grad av beskyttelse. Den er designet for nødsituasjoner der redning ikke er nært forestående. Fordi de ikke er oppblåsbare, er de vanligvis tykkere med ekstra polstring, skum og stoff. De brukes oftest til offshore racing eller fiske - eller hvis du seiler alene i stormfullt vær. Det er foreløpig ingen kystvakt-godkjente oppblåsbare offshore-redningsvester fordi du ikke kan aktivere den oppblåsbare redningsvesten hvis du faller bevisstløs. 

Type II: Vester nær kysten

Type II kystnære vester er for situasjoner der en rask redning er mer realistisk - nær kysten. De er komfortable og allsidige, noe som gjør dem ypperlige for lange dager på vannet, enten det er fisking, seiling eller andre former for rolig vanncruise. Vester nær kysten kan være oppblåsbare eller ikke-oppblåsbare. Oppblåsbare kystnære redningsvester er ikke egnet for barn under 16 år.

Type III: Flytehjelpemidler

En type III flytehjelp er vanligvis hva vannsportsentusiaster som kajakkpadlere, kano- eller vannscooterbrukere (PWC) bruker. De er ypperlige for alle overvåket vannsport eller aktiviteter nær kysten eller innlandsvann. De er rimelig allsidige også - de kommer i oppblåsbare og ikke-oppblåsbare varianter. De kan også skilte med funksjoner som nedtrekkbare lommer for fiske, refleksjonstape for forbedret synlighet om natten eller ventilasjon for avkjøling. 

Type IV: Kastbare enheter

Kastbare enheter - eller "båtputer" - er obligatoriske flyteanordninger for båter. De er ikke brukbare. I stedet sitter de nær en båtkant innenfor arms rekkevidde for å kaste til noen hvis personen har falt over bord. 

Type V: Spesiell bruk enheter

En type V spesialutstyr festes til seilbrettseler, dekk- eller våtdrakter, padlevester og mer. Avhengig av brukerens alder og preferanser, kommer disse enhetene i CO2-, vann- eller aktiveringsalternativer. De er ofte lette og komfortable, selv under lange dager i solen. 

Finn ut hvilken type flytevest du trenger

Finn ut hvilken PFD-type du trenger for ditt neste vanneventyr

Hvilke PFD- eller redningsvesttyper du trenger for ditt neste eventyr avhenger av aktiviteten din, alder og størrelse. Men uansett hva, sørg alltid for at du bruker en PFD. Sikkerhet kommer først. 

Lær mer om vannsikkerhet eller sjekk ut noen av våre PWC-dokkingprodukter for trygg og enkel lasting og lossing ved vannkanten. 

Dele: